SEO företag

SEO företag

Företag som jobbar med sökmarknadsföring

Det finns en rad företag som jobbar med sökmotoroptimering och sökmarknadsföring.
En del mer seriösa än andra.
Därför är det viktigt att man väljer att jobba med ett SEO-företag som använder schyssta metoder. Om man råkar ut för ett oseriöst företag i SEO-branschen riskerar man att betala för något som inte tillför något värde eller som ännu värre försämrar din sidas rankning om företaget avslöjas med att använda metoder som sökmotorerna inte accepterar. Man brukar tala om metoder som sökmotorerna inte tillåter som ”Black-hat SEO” medans ”White-hat SEO” är sökmotoroptimering som håller sig inom ramarna.
Men i verklighten är det inte så svart eller vitt eftersom de flesta sökmarknadsförings företag tar betalt för att jobba med inlänkar på ett eller annat sätt och de flesta sökmotorer inte tillåter betalda länkar, vilket innebär att även seriösa SEO-företags verksamhet kan betecknas som någon form av ”grey-hat”.

Försäkra dig om att sökmarknadsföringsföretaget inte jobbar med oetiska metoder. Kräv transparens och att du får veta exakt vad sökmarknadsföringsföretaget gör, t.ex. varifrån de lägger länkar till din sida.

Fråga efter referenser och vilken erfarenhet konsulten har inom SEO och inom andra områden.

Fråga hur konsulten jobbar med andra typer av sökmedier.

Sök i sökmotorerna och sociala medier vad som skrivs om sökmarknadsföretaget och hur väl de lyckats med referenskunder och att själva synas i sökmotorerna.

Bland sökmarknadsföringsföretagen är det naturligtvis en viss status att synas i sökmotorerna t.ex. på sökorden SEO, sökmotoroptimering och liknande vilket gör att en del företag lägger den mesta av sin energi att synas på dessa sökord.

Titta hur företaget själva jobbar med sociala medier. Skumma byråer vill ofta inte synas så mycket utåt men om konsulten är aktiv i forum sociala medier och bloggar är det ett bra tecken.

Försök avgöra om konsulten är intresserad av att lära känna er organisation på djupet och har en anpassad lösning som passar er.

Ta in offert från flera aktörer och se till att få specifierat vad du får för pengarna.

Vill du ha en klickbar länk från denna sida? Kontakta oss på sitetips@sitetips.nu

Företag i SEO-branschen

Bigmouthmedia

Crystone

Clearsense Sverige

Good Old

Getupdated

Guava

Honesty

Iamcontent

Iconvert

Incredible revenue

Iprospect

Jajja Communications

Klikki

madeye digital

Media Analys

Net Pilots

Outrider

Optim technology

Pineberry

Relevant traffic

Search integration

SEOdesign

SEOu -sveriges minsta SEO byrå

Viva media

Vixdar